1 2 3 4 5 6

HOMEНовини„ДГС-Брезник” отличи най-малките участници в състезание на тема: „Коледа е! Да обичаме нашата гора!”

„ДГС-Брезник” отличи най-малките участници в състезание на тема: „Коледа е! Да обичаме нашата гора!”


20/12/2011


В навечерието на Коледните и Новогодишни празници Териториално поделение “Държавно горско стопанство - Брезник” организира състезание под надслов: “Коледа е! Да обичаме нашата гора!” В състезанието за най-добра рисунка и стихотворение се включиха най-малките ученици от Средно общообразователно училище “Васил Левски” в гр. Брезник. 
 
Всички деца от първи до четвърти клас участваха в надпреварата, като най-добре представилите се малчугани получиха комплекти за федербал, футболни топки и шах. На специално тържество в сградата на училището на 19 декември наградите поднесоха служители на стопанството начело с директора инж. Петър Савев. 
 
Състезанието e продължение на инициативата на ТП “ДГС - Брезник” да насочва вниманието на децата към красотата на гората и ролята й в нашето ежедневие, като по този начин се формират обич и гражданско поведение, чувство за гордост и отговорност към опазване на околната среда. През есента на тази година по идея на инж. Савев в двора на училището бе създадена алея с произведени в горския разсадник фиданки от веймутов бор, а служителите на стопанството участваха с доброволен труд.